Dec 15, 2011

Spotted: Sasa Maksimilijanovic i Gorana Gulisija


Mi Splicanke, ili Beogradjanke u Splitu:),  stalno kukamo kako nam fali modnih dogadjanja, maste, rizika i ...pa jednostavno  mode.
Prosle subote, prijatno smo se iznenadile i sad samo cekamo i zelimo jos!
Ovako je to bilo..

Pre nekoliko dana, setajuci kroz Splitski Get naisle smo na odlicno raspolozenu grupu ljudi.
Nista novo za subotnje vece u gradu pod Marjanom, cini se..
Uz fino hvarsko vino i odlicnu muziku razmenjivali su utiske o dezertu, ali ne bilo kakvom, to je bila prava modna poslastica! 
E, to je novost!

Galerija Arterija u Dominisovoj broj 9 postoji vec dugi niz godina a te veceri slavila se sestogodisnja saradnja dveju talentovanih dizajnerki.

Nakon izlozbe u New York-u, Sasa Maksimilijanovic i Gorana Gulisija odlucile su da organizuju jedno modno/dizajnersko druzenje u Splitu i predstave svoje radove.

Sasa Maksimilijanovic nastavila je porodicnu tradiciju staru skoro cetrdeset godina kada je po povratku sa studija u Londonu predstavila svoju prvu kolekciju u Zagrebu pod nazivom "Moderna Gejsa".
Nakon velikog uspeha prve kolekcije usledila je i druga.. and the rest is history.
Prepoznajemo je po asimetricnim krojevima, jednostavnim i slojevitim komadima bez preteranih dodataka.
Voli eleganciju i japanski minimalizam, uziva u svom poslu i prizeljkuje rad u pozoristu ili na filmu jer su joj kostimografija i scenografija ljubav iz detinjstva.
Studirala je pozorisni dizajn, kostimografiju i scenografiju na London college of fashion i Central school of speech and drama u Londonu.

Gorana Gulisija je splitska dizajnerka koja je zasluzeno zauzela visoku poziciju medju poznavaocima ove grane primenjene umetnosti. Njen nakit je kombinacija tradicionalnog i savremenog koje odlikuje jednostavnost i prociscenost oblika.
Kombinuje tradicionalno pletenje metala s dodacima od polu dragog kamenja.

Obozavamo Sasinu kolekciju za jesen/zimu 2011. nacin na koji ona nosi crnu i ozbiljno smo se namerile na neki od kaputa a umesto sala i kape predlazemo Goraninu ogrlicu ili mindjuse..ma sve! Predivne, poput pene, gotovo nestvarne...
Sunjamo se oko prodavnice...ako nesto nestane mi smo krive;)


Bravo devojke!

 Maks studio, Sasini modeli i Goranim nakit,  nalazese u Teslinoj 9 u Zagrebu i galeriji Arterija u Dominisovoj 9 u Splitu























No comments:

Post a Comment

Thank you for the comments! Much appreciated! xxx J&N